Waarom werken we binnen SKDH met Experience Labs?

Het doel van de Experience Labs is om kinderen vanaf 8 jaar op een vernieuwende manier te stimuleren in het ontwikkelen van de zogeheten ’21st century skills’. In het mobiele lab kunnen kinderen werken aan eigentijdse vaardigheden en hun talenten ontdekken. Het zijn ‘skills’ die zij nodig hebben om nu en in de toekomst succesvol te zijn.

Het Lab biedt steeds wisselende thema’s aan zoals techniek, natuur, duurzaamheid, vloggen/nieuwe media, robots & programmeren, maar ook kunst & muziek en activiteiten rondom maatschappelijke en sociale vaardigheden.

Door kinderen de gelegenheid te geven om met nieuwe ideeën op het gebied van vernieuwende activiteiten te komen voor in de verschillende Experience Labs willen we ons aanbod continu aan blijven passen aan de wensen van het oudere kind.

Klimaatbus

In april was de klimaatbus twee weken te vinden in de omgeving van Alkmaar en vervolgens bij de Helderse Vallei. De kinderen van groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs hebben daar zelf kunnen onderzoeken, ontdekken en leren over wat zij zelf kunnen doen om de gevolgen van het veranderende klimaat beter op te vangen.

In september werd de bus omgetoverd tot natuurlab en stond het in het teken van onderzoek. Wat zijn de verschillen tussen jouw eigen haren en die van verschillende dieren? Hoe ziet een fruitvlieg eruit onder een microscoop, en bijvoorbeeld een wesp, bij of spin onder een binoculair?

 

Gamebus

De Gamebus is geen kwestie van stilzitten achter een scherm, maar daagt de kinderen ook uit tot beweging. De bus werd ingezet voor de BSO-kinderen van 8+ van SKDH om hen op die manier een  extra uitdagend aanbod te kunnen bieden. Daarnaast stond de bus op het PET-event, bij een aantal basisscholen en BSO-locaties, het Noorderfestival en op het Gameday event. Kinderen konden er diverse uitdagende games spelen zoals o.a. Playstation FIFA, Nintendo Switch Mario en Anki Robot, maar ook buitenactiviteiten zoals boogschieten, kanjam en you.fo. 

Experience Lab gaat naar BSO-locaties

Niet alle activiteiten worden vanuit de labs zelf georganiseerd. Regelmatig komen er ook materialen naar de verschillende locaties onder de noemer Experience Labs. In 2019 zijn op verschillende locaties online en offline sport/spel en (computer)techniek-activiteiten aangeboden. Uitdagend aanbod voor kinderen vanaf 8 jaar dat aansluit bij hun interesses en belevingswereld waaronder virtual reality, technisch lego, robots programmeren, Traxxas rc control, boogschieten, you.fo, basis werken met scratch, micro:bit, dash robot en ozobots.

© SKDH 2020   |   ✆ 0223 - 614 202   |    info@skdh.nl