Jong en oud komen samen in Villa Willemina

Er was eens een kinderboek met de naam…Villa Willemina. Het meisje Willemina verhuist met haar ouders naar een groot oud huis op een afgelegen rotseiland, waar de oude bewoners van het huis vol met verhalen zitten. Ze beleeft er allerlei avonturen, oud en jong trekken samen op. En dat is nu precies waarmee de samenwerking van De Zorgcirkel en SKDH is begonnen: de gezamenlijke droom om jong en oud te verbinden.

Wederzijdse aandacht

Kinderopvang Villa Willemina opende op 1 juli 2019 haar deuren. Een bijzondere kinderopvang in Zorgcirkel-locatie Jaap van Praag waar jong en oud elkaar ontmoeten. Ouderen genieten van de spontaniteit en onbevangenheid van jonge kinderen. En de kinderen genieten op hun beurt van de zorgzaamheid, aandacht en interesse van ouderen. De bewoners hebben de tijd om rustig met de kinderen te zitten, te spelen of een koekje te delen. De ouderen kijken nu vanuit de gemeenschapsruimte niet meer naar een leeg plein, maar zien de kinderen spelen in de nieuw aangelegde tuin.

Kinderopvang op je werkplek

In eerste instantie is Villa Willemina gestart als incompany-opvang voor medewerkers van De Zorgcirkel. Al snel informeerden ook andere jonge ouders naar de opvangmogelijkheden. Opvang bij Villa Willemina is zeven dagen per week mogelijk van 06:30 tot 23:30 uur.

Wanneer je onregelmatige diensten draait en ook ’s avonds en in het weekend werkt, is de zorg voor jonge kinderen soms lastig te regelen. De kinderen zijn dan de ene dag bij opa en oma, de dag erna bij een collega, logeren het weekend bij een vriendin of worden van school gehaald door een buurvrouw. Stressvol voor de ouders en onrustig voor de kinderen. Onze pedagogisch medewerkers bieden de kinderen bij Villa Willemina een vertrouwde vaste plek waar ze zich thuis voelen.

© SKDH 2020   |   ✆ 0223 - 614 202   |    info@skdh.nl